Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Παρέμβαση στο παιδικό χωριό SOS της Βάρης

Στις 3/5 θα γίνει παρέμβαση στο παιδικό χωριό SOS της Βάρης.
Oι γεωπόνοι του Κόσμου έχουν προσφέρει τον σχεδιασμό των χώρων και προσκαλούν κατασκευαστές πρασίνου και εθελοντές να προσφέρουν εργασία ώστε να βελτιώσουμε τους χώρους των παιδιών του χωριού.
Πληροφορίες στο 6932640503.
Έχουμε δυο σημαντικές εταιρείες του χώρου που θα βοηθήσουν. Αναμένουμε και άλλες συμμετοχές!!
www.sos-villages.gr 

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «ΠΕΡΙ ΑΕΡΟΣ, ΥΔΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΩΝ»

Οι Γεωπόνοι του Κόσμου ετοιμάζουν έκθεση φωτογραφίας με θέμα «ΠΕΡΙ ΑΕΡΟΣ, ΥΔΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΩΝ». Όσοι θέλουν να συμμετέχουν θα μπορούν να στείλουν τις φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή με διαστάσεις 30 εκατοστά η μεγάλη πλευρά και σε ανάλυση dpi. Θα επιλεγούν οι 25 φωτογραφίες που έχουν τη μεγάλη συνάφεια με το θέμα έως τις 26 Απριλίου 2011.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου στον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ. Οι αποστολές και οι πληροφορίες μπορούν να γίνουν στο gtkfotomko@hotmail.com

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Οι "ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"  
στέλνουν σε όλα τα Μέλη, τις Φίλες και τους Φίλους της Εταιρίας καθώς και στις Οικογένειές τους
τα ειλικρινή τους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
με Υγεία, Πρόοδο και την Ευχή για γρήγορη έξοδο της χώρας μας απο όλα τα αδιέξοδα
 
 
Για τούς "ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"  
 Ο Πρόεδρος 
Δρ Σταμάτης Λ. Σεκλιζιώτης, Γεωπόνος ΑΠΘ – Αρχιτέκτων Τοπίου (PhD)

Ο Γραμματέας 
Κώστας Τάτσης, Γεωπόνος ΓΠΑ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα και κτήμα, στο δάσος του Τατοϊου

Αγαπητοί,
ετοιμάζεται επίσκεψη την τελευταία ημέρα αυτού του μήνα στα θερινά ανάκτορα και κτήμα, στο δάσος του Τατοϊου, με ξεναγούς το δασολόγο Ιωάννη Στάμου στο φυτικό υλικό και τις εγκαταστάσεις, και το μέλος του Δ.Σ. των ΓτΚ δασολόγο Γ. Καρέτσο για τα οικοσυστήματα του χώρου. Το πρόγραμμα ετοιμάζεται. Κλείστε την ημερομηνία!!

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ημερίδα «Διαχείριση Ζιζανίων στο Αστικό Πράσινο»

Ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Ζιζανίων στο Αστικό Πράσινο», θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου 2011, από τις 09.30-14.30 στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων (Εθνικής Αμύνης 27, 2ος όροφος).

Ημερίδα "Πολυδύναμες καλλιέργειες, η περίπτωση του Ιπποφαούς"

Πολυδύναμες καλλιέργειες, η περίπτωση του Ιπποφαούς
Ημερίδα με θέμα: "Πολυδύναμες καλλιέργειες, η περίπτωση του Ιπποφαούς" θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στις 10 Απριλίου 2011 στην Αιανή Κοζάνης, από τις 10:00 π.μ.



Η ημερίδα διοργανώνεται από:

Αγροτικός Συνεταιρισμός Πολυδύναμων Φυτών,

Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ANNOUNCEMENT of the "AGRONOMISTS OF THE WORLD"

On Sunday April 10, 2011 the «AGRONOMISTS OF THE WORLD» will be present in Dystos village of Evoia Island (South of Chalkis) to participate in the “traditional seed exchange event without money…” The event is organized by the local Environmental conservation association of Dystos in Cooperation with “Peliti” a very known and progressive NGO in Greece active nationwide for the protection of agricultural biodiversity and of endangered traditional crop varieties, herbs, ornamentals and other plant species.
Agricultural biodiversity is a broad term that includes all components of biological diversity of relevance to food and agriculture, and all components of biological diversity that constitute the agro-ecosystem.
The Earth’s biodiversity is being lost at an alarming rate, putting in jeopardy the sustainability of agriculture and ecosystem services and their ability to adapt to changing conditions, threatening food and livelihoods security.

The “AGRONOMISTS OF THE WORLD” will be represented by the following:

Dr Stamatis Sekliziotis, Ag. Specialist & Landscape Architect, President of the Board AGWO (PhD, Birmingham UK)

Dr N. Panopoulos, Member of the Board AGWO, Professor in Biology, University of Crete (PhD, Berkeley USA)

Mr. Evaggelos Avdelas, Ag Specialist, Member of AGWO, Vice-President of the Environmental conservation association of Dystos, Organizer of the event.

Ms Eva Papadimitriou, Ag Specialist & Landscape Architect (MLA, Edinburg UK), Member of AGWO.

Mr Mavrakos Dimitris, Civil Engineer, Fr Director, National Investment Bank of Greece, Member of AGWO.& President Ymittos Environmental conservation Association, Athens

Labros Sekliziotis, Architect, BA (Hons) Architecture (Oxford), MArch, Member of AGWO

Participation is free – bring your seeds – a bus will be available 20€/person. Departure time: 8.15 am, limited available seats.
For more info send message to: ssekliziotis@yahoo.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ "ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/4/11 ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΩΝ "ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 8.15 π.μ. από ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ στη Συμβολή των Λεωφόρων Κύπρου και Εθνικής Άμυνας (απέναντι από τη Γενική Τράπεζα). Υπάρχει αρκετός χώρος για στάθμευση των αυτοκινήτων σας μέχρι την επιστροφή στο ίδιο σημείο το απόγευμα της Κυριακής. 

Δηλώσεις Συμμετοχής στα παρακάτω τηλέφωνα και e-mails των ΓτΚ το αργότερο μέχρι την Τετάρτη βράδυ ώρα 7.00 μμ

Η τιμή κατ' άτομο με επιστροφή είναι 20 €. Το κλείσιμο θέσεων τηρείται κατά προτεραιότητα. Ξεκινάμε με λεωφορείο 30 θέσεων και εάν χρειαστεί θα γίνει 50θέσιο.  

Η ώρα αναχώρησης θα τηρηθεί με ευλάβεια

Φέρτε φίλους, φίλες και γυναικόπαιδα

Φέρτε τις φωτογραφικές σας μηχανές, βιντεοκάμερες & τα καπέλα σας....

Όσοι μπορείτε φέρτε "σπόρους" για να τους χαρίσετε ή να τους ανταλλάξετε με άλλους χωρίς γρόσια και φλουριά..... Βάλτε τους σπόρους σε φακελάκια και γράψτε απέξω το είδος του φυτού, χαρακτηριστικά, χρησιμότητα, κ.ά. 

Η διαδρομή θα γίνει μέσω Χαλκίδας, Ερέτριας, Αλιβερίου, άφιξη στον χώρο περί την 11η π.μ. Για φαγητό θα γίνει "βίαιη κατάληψη" σε ταβερνεία της περιοχής...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Η γιορτή αυτή είχε προγραμματιστεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δύστου πολύ νωρίτερα από την προκήρυξη των εκλογών του ΓΕΩΤΕΕ για τις 10/4/11. Πέραν αυτού οι δραστηριότητες και οι εξορμήσεις των "ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" είναι απόλυτα ανεξάρτητες και δεν προγραμματίζονται με βάση τις εκλογές ή τις εκδηλώσεις άλλων οργανώσεων, συνδέσμων & επιμελητηρίων. Οι "ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" κλήθηκαν να στηρίξουν και να εμπλουτίσουν την εκδήλωση με τη γνώση τους, το κύρος τους και με δεδομένο ότι η όλη πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανήκει στο Ιδρυτικό Μέλος των ΓτΚ Γεωπόνο (ΓΠΑ) Ευάγγελο Αβδελά, & Μέλους της Ομάδας εργασίας των ΓτΚ για τη "Βιοποικιλότητα".    

ΕΠΙΣΗΣ: Το Δ.Σ. των "ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" συμβουλεύει όλους τους Γεωτεχνικούς Μέλη της Εταιρίας που δεν θα συμμετέχουν στην εκδήλωση του Δυστου να προσέλθουν στην κάλπη και να στηρίξουν τα αξιόλογα Μέλη των "ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" που είναι υποψήφια στο Επιμελητήριο και τους όποιους συνδυασμούς της προτίμησής τους. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν και στην εκδήλωση, μπορούν πρώτα να πάνε να ψηφίσουν νωρίς το πρωί πριν την αναχώρηση (να μας τηλεφωνήσουν να το ξέρουμε από πριν).

Από τους ΓτΚ, στο Δύστος Θα παρευρεθούν (κατά δήλωσή τους και μέχρι σήμερα), Οι κ.κ.:

Δρ Σταμάτης Σεκλιζιώτης, Γεωπόνος (ΑΠΘ), Αρχιτέκτων Τοπίου (PhD, Birmingham UK), Πρόεδρος του ΔΣ ΓτΚ.

Δρ Νικόλαος Πανόπουλος, Γεωπόνος (ΓΠΑ), Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης (PhD, Berkeley CA, USA), Ιδρυτικό Μέλος των ΓτΚ & Μέλος του ΔΣ ΓτΚ

Ευάγγελος Αβδελάς, Γεωπόνος (ΓΠΑ), Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δύστου, Ιδρυτικό Μέλος των ΓτΚ και Οργανωτής της Εκδήλωσης

Ευα Παπαδημητρίου, Γεωπόνος (ΑΠΘ), Αρχιτέκτων Τοπίου MLA (Edinburgh, UK), Ιδρυτικό Μέλος των ΓτΚ 

Δημήτριος  Μαυράκος, Πολιτικός Μηχανικός (ΕΜΠ), πρώην Διευθυντικό Στέλεχος της

ΕΤΒΑ, Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου "Υμηττός", Μέλος των ΓτΚ


Ομάδα εργασίας για τη "Βιοποικιλότητα"

1Η Γιορτή συνάντησης ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΣΠΟΡΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ποικιλιών ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ με τη συνεργασία του Πελίτι

ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Αγαπητοί Φίλες και Φίλοι


 
Οι "ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΟΤΙ:

Στις 10 Απριλίου 2011 ημέρα Κυριακή, ο "Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Δύστου Ευβοίας" σε συνεργασία με την "Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι" οργανώνει την πρώτη γιορτή συνάντησης ανταλλαγής σπόρων ντόπιων ποικιλιών χωρίς χρήματα. 

Οργανωτής και Υπεύθυνος της εκδήλωσης είναι ο κ. Ευάγγελος Αβδελάς, Γεωπόνος ΓΠΑ, Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Δύστου, Ιδρυτικό Μέλος των "ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" και Μέλος της Ομάδας των ΓτΚ για τη Βιοποικιλότητα ο οποίος στην ευγενή αυτή πρωτοβουλία πλαισιώνεται και απο άλλα Μέλη των ΓτΚ.  

Οι "ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" ήδη στηρίζουν και ενισχύουν την οργάνωση της εκδήλωσης και καλούν τα Μέλη τους και όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν την προσπάθεια αλλά και να παραστούν στη γιορτή. Περισσότερες λεπτομέρειες - πρόσκληση "ενεργών συμμετοχών" παραθέτουμε παρακάτω.

Οι "ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" ζητούν από όλους τους φίλους, τα μέλη, αναγνώστες μας και ενεργούς πολίτες να πλαισιώσουν την εκδήλωση αυτή με κάθε τρόπο, ενισχύοντάς την με γενετικό υλικό από ντόπιες ποικιλίες που κινδυνεύουν, ακόμη και οικονομικά, δίνοντας το παρόν, διαδίδοντας και ευαισθητοποιώντας.  

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας
Με τιμή,
Για τούς "ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" 

Ο Πρόεδρος,

Δρ Σταμάτης Λ. Σεκλιζιώτης, Γεωπόνος ΑΠΘ – Αρχιτέκτων Τοπίου (PhD)


Ο Γραμματέας,

Κώστας Τάτσης, Γεωπόνος ΓΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΔΥΣΤΟΥ  ΕΥΒΟΙΑΣ

1Η Γιορτή συνάντησης ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΣΠΟΡΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ποικιλιών ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ με τη συνεργασία του Πελίτι

ΣΤΟ ΔΥΣΤΟ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
(11.30 -14.30μ.μ.)

Οργάνωση: Πολιτιστικός σύλλογος ΔΥΣΤΟΥ

Όλοι γνωρίζουμε τη σπουδαιότητα της βιοποικιλότητας στις λειτουργίες της φύσης κ της ζωής. Έχουμε λοιπόν υποχρέωση να διατηρήσουμε όλοι μαζί, τα δώρα που μας άφησαν οι πρόγονοί μας.
Όπως είναι γνωστό, σε περιόδους οικονομικής κρίσης, ο κόσμος γυρίζει στις ρίζες του και ξαναρχίζει να καλλιεργεί, είτε για καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες, είτε επιχειρηματικά.
Επομένως είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να ψάξουμε να βρούμε τις ντόπιες ποικιλίες, να τις διατηρήσουμε και να τις παραδώσουμε στα παιδιά μας.

  • Όσοι έχουν σπόρους από ντόπιες ποικιλίες να τις συσκευάσουν σε μικρά χάρτινα σακουλάκια που θα αναγράφουν :

-         Την ποικιλία
-         Περιοχή καλλιέργειας (ή και προέλευσης εφόσον είναι γνωστή)
-         Όνομα καλλιεργητή

  • Να δοθούν σε όσους το δυνατόν περισσότερους καλλιεργητές ποικιλίες λαχανικών, σιτηρών, ψυχανθών, κλπ
  • Να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους οι καλλιεργητές και να ανταλλάξουν ποικιλίες, πληροφορίες, εμπειρίες
  • Να βρουν παραδοσιακές ποικιλίες οι καλλιεργητές που δεν έχουν παραδοσιακούς σπόρους
  • Να γίνουν οι ανταλλαγές ελεύθερα χωρίς χρήματα
  • Ο σύλλογος θα φροντίσει να μοιράσει μερικές εκατοντάδες φακελάκια με σπόρους που θα προμηθευτούμε


Θα οργανωθεί Buffet γνωριμίας, με τη δική σας συμμετοχή, από εδέσματα που μπορείτε να φέρετε, όπως κρασί, τσίπουρο, ψωμί, τυρί, ελιές και στεγνά φαγητά, κλπ
Παρακάτω αναφέρουμε τους σπόρους που μπορείτε να φέρετε:


Λαχανικά

-         Τομάτα ανοιξιάτικη
-         Ποικιλίες τομάτας για λιαστή
-         τοματάκι
-         φασόλια
-         φασόλια (μαυρομάτικα)
-         φασόλια (άλλες ποικιλίες)
-         σπανάκι
-         μελιτζάνα
-         αγγούρι
-         καρπούζι
-         πεπόνι
-         πατάτες (Μάρτιο – Απρίλιο 1η )
-         πατάτες (Ιούνιο-Ιούλιο 2η )
-         Μπάμιες
-         Κολοκύθες
-         Κολοκυθάκια
-         πιπεριά
-         κρεμμύδια (κοκκάρι για φύτευση Ιανουάριο Φεβρουάριο για ξερό κρεμμύδι)
-         κρεμμύδια (κοκκάρι για φύτευση Οκτώβριο Νοέμβριο για φρέσκο κρεμμύδι)
-         σκόρδα
-         άνηθος
-         μάραθος
-         μαϊντανός
-         ρόκα (Αύγουστος-Σεπτέμβριος- Οκτώβρης άνοιξη σποριάζει γρήγορα)
-         βλίτο (χειμερινά)
-         μαρούλι (σπορά φθινόπωρο-άνοιξη)
-         αντίδι
-         ραδίκι
-         καρότο (χειμώνα)
-         σέσκουλα (Φεβρουάριος)
-         σέλινο (άνοιξη-καλοκαίρι- φθινόπωρο)
-         λάχανο (Απρίλιο – Μάιο)
-         κουνουπίδι  (Απρίλιο – Μάιο)
-         πράσο (Μάρτιο-Απρίλιο)
-         σπανάκι (Μάρτιος ή Σεπτέμβριος)
-          παντζάρι

 Ψυχανθή: 

-         μπιζέλια ή αρακάς (φθινόπωρο ή Φεβρουάριο)
-         φάβα
-         κουκιά (φθινόπωρο)
-         φασόλια (άνοιξη)
-         φασόλια «χαρόζια» Ευβοίας
-         ρεβίθια για ανθρώπινη κατανάλωση (Φεβρουάριος)
-         ρεβίθια για κτηνοτροφή (Φεβρουάριος) – Μεγάλης Οικονομικής αξίας για την κτηνοτροφία
-         λαθούρι βρώσιμο (Φεβρουάριος)
-         λαθούρι κτηνοτροφικό (Φεβρουάριος)
-         φακή (Φεβρουάριος)
-         σπέρματα μηδικής
-         σπέρματα τριφυλλιού
-         Φιστίκι αράπικο (αραχίδα)
-         λοιπά βρώσιμα και κτηνοτροφικά όσπρια (ή χορτοδοτικά και  λειμώνων)

Σιτηρά

-         Σιτάρι σκληρό (Φθινόπωρο)
-         Σιτάρι μαλακό (Φθινόπωρο)
-         Κριθάρι (Φθινόπωρο)
-         Βρώμη (Φθινόπωρο)
-         Σίκαλη (Φθινόπωρο)
-         άλλα σιτηρά

Εαρινά Σιτηρά, Ελαιούχες και ενεργειακές Καλλιέργειες: 

-         καλαμπόκι γλυκό (για ανθρώπινη κατανάλωση)
-         καλαμπόκι κτηνοτροφικό
-         σόργο (ποικιλίες της γνωστής σκούπας υψηλής κτηνοτροφικής σημασίας για ενσίρωση και καρπό)
-         σουσάμι (μεγάλης οικονομικής αξίας)
-         ηλίανθος (ενεργειακό για βιοντήζελ και για παραγωγή ελαιοπλακούντα)
-         ελαιοκράμβη (ενεργειακό για βιοντήζελ και για παραγωγή ελαιοπλακούντα)
-         αγριαγκινάρα (ενεργειακό)
-         λινάρι (λιναρόσπορος - ελαιόσπορος μεγάλης αξίας και φυτό παραγωγή ίνας)

Λοιπά βιομηχανικά φυτά

-         Βιομηχανική τομάτα (για τοματάκι & πελτέ)
-         Τεύτλα (κοινά και κτηνοτροφικά)
-         άλλα

Επίσης να διασωθούν είδη -  ποικιλίες από τα παρακάτω:

1. Αρωματικά Φυτά – Βότανα (άνοιξη)

-         Αρωματικά βρώσιμα (για αρτύματα και καρυκεύματα)
-         Αρωματικά για αιθέρια έλαια
-         Φαρμακευτικά βότανα
-         Μεγάλη & πλούσια ποικιλία από Μεσογειακή μακί και Φρύγανα της Νότιας Εύβοιας που καταλαμβάνει κυρίως εκτάσεις που έχουν καεί από πυρκαγιές ή έχουν εκχερσωθεί (σπόροι)
-         Λοιπό γενετικό υλικό απειλούμενης φυσικής βλάστησης της Εύβοιας (ξυλώδη και μη)
-         Σημαντικά εαρινά και θερινά μελισσοτροφικά είδη της Εύβοιας (ρείκια, φράξινος ή μηλιάδι, γκορτσιές, τσαπουρνιές, κουμαριές, κλπ)
-         Λοιπό διαθέσιμο πολλαπλασιαστικό υλικό   

2. Ανθοκομικά

-         Παραδοσιακές ποικιλίες (γλαστρικών ειδών)
-         Λοιπά είδη ετήσια ή πολυετή κήπου με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (υψηλής προσαρμοστικότητας, ανθεκτικά, μακράς ανθοφορίας, υφής, σχήματος και σχετικά μικρών απαιτήσεων φροντίδας, με εντομοαπωθητικές ιδιότητες, κ.ά.)    


3. Αμπέλι

-         Όινοποιήσιμες ποικιλίες
-         Επιτραπέζιες ποικιλίες
-         Αναρριχώμενες (κλήματα)

4. Δένδρα 

-         Αχλαδιές
-         Βερικοκιές
-         Συκιές
-         Ελιές
-         Τζανεριές
-         Αμυγδαλιές
-         Φουντουκιές
-         Κυδωνιές
-         Ροδιές
-         Καρυδιές (χονδρότσοφλες και λεπτότσοφλες)
-         Καστανιές
-         Μουσμουλιές
-         Δαμασκηνιές (για νωπό)
-         Δαμασκηνιές (για αποξηραμένο)
-         Μηλιές
-         Κερασιές
-         Βυσσινιές
-         Βανίλιες
-         Λωτοί
-         Εσπεριδοειδή σε κατάλληλες ζεστές τοποθεσίες
-         Μικρά φρούτα (βατομουριές, κλπ)
-         Λοιπά δενδροκομικά είδη (της περιοχής ή με υποσχόμενη προοπτική για την περιοχή)


Σας ευχαριστούμε πολύ,


Ο Υπεύθυνος της εκδήλωσης

Ευάγγελος Αβδελάς (Γεωπονος ΓΠΑ)
Τηλ. 210.8080544, fax: 210.8088180
Κινητό: 6944508501 (7πμ – 5μμ)
e-mail: avdelas_geo@yahoo.gr

 

Οι "ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" είμαστε ενάντια σε κάθε είδος "υπερβολής" και "ανεδαφικού εντυπωσιασμού"...

Με αφορμή το δημοσίευμα "Προτείνουν 13 κινήσεις για Κεραμεικό και Μεταξουργείο" στο Έθνος και με βάση την επιστημονική πείρα και κατάρτιση των μελών των "ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ", αναγκαζόμαστε να δηλώσουμε ότι είμαστε ενάντια σε κάθε είδος "υπερβολής" και "ανεδαφικού εντυπωσιασμού"...

Ο ανοικτός χώρος της πόλης σαν χώρος πολλαπλών δυνατοτήτων, δυστυχώς κατάντησε χώρος ανταγωνισμού μεταξύ των "υπερβολών", επικοινωνιακός στίβος παιδαριωδών "προτάσεων" που παραμένουν σκέτες προτάσεις, γήπεδο δράσης ερασιτεχνών, ζώνη τραγικής έλλειψης υλοποιήσιμων ιδεών με γεωτεχνική επιστημονική, πολεοδομική και οικονομική σκέψη βιωσιμότητας για αυτά που λένε και σχεδιάζουν και η συνέχεια είναι γνωστή... "μένουν στην επικαιρότητα για λίγες ώρες και μέρες" και μετά όλα ξεχνιούνται...  μέχρι πάλι να εμφανιστεί ο επόμενος 

"ρομαντικός ευρεσιτέχνης" του "σύγχρονου" ελληνικού περιβαλλοντικού σχεδιασμού. 'Οσο πιο "ερασιτέχνης" είναι ο "ευρεσιτέχνης" τόσο περισσότερο θα προβάλλεται από τα media που διακρίνονται για την ασυνέχεια και την επιφανειακότητα (κατ' άλλους "μιντιακή ημιμάθεια")... Όποιος τολμήσει να γνωρίζει ή να εκφράζει σε βάθος τη σύγχρονη επιστημονική γνώση ή την αντίθεσή του σ' αυτές τις "κοροϊδίες μικρής διαρκείας" αλλοίμονό του...

Από το σκίτσο που δημοσιοποιήθηκε με τόση ελαφρότητα και ενθουσιασμό, ίσως μια μέρα να πάμε και σε νέα γαλακτοκομικά προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης π.χ γιαούρτι Λεωφ. Πατησίων, φέτα Τουρκοβουνίων, γραβιέρα Πεδίου Άρεως, λουκάνικα Λεωφ. Συγγρού και πάει τρένο το αστείο...